FYSIOTERAPIA

Eläinfysioterapeutti Hannele Kerkelä

Mihin vaivaan auttaa fysioterapia?

Hevosasiakkaitani ovat sekä ratsuhevoset ja -ponit, että ravihevoset. Fysioterapiasta hyötyvät myös koti- ja harrastehevoset sekä ikääntyvät hevoset.

Ratsuhevosilla fysioterapia auttaa esimerkiksi, kun hevosella on selkäkipuja, ongelmia käyttää selkä- ja vatsalihaksia, liikkeiden jousto on huonoa, hevonen on jäykkä, taipumisessa on vaikeuksia, hevonen liikkuu ns. lapa edellä tai ravistelee päätään. Joskus myös myös ratsastajalle kannattaa tehdä fysioterapiatutkimus.

Ravihevosilla tyypillisimpiä fysioterapialla hoitamiani ongelmia ovat mm. rasitusvammat, selkäkivut, lantioseudun ongelmat, epärytminen ravi, toisen taka- tai etujalan heikkous, juokseminen vinossa, epämääräinen liikeontuma ja lihaksiston jäykkyys.

Hoidan hevosia myös ennaltaehkäisevästi, eli kontrolloin hevosen liikuntaelimistön sen hetkistä tilaa, käsittelen manuaalisella terapialla, samalla hieron, venyttelen ja jumppaan hevosta sekä annan omistajalle kotihoito-ohjeet.

Hoito Uusitalon hevostilalla:
87 €/kerta, sis alv24%
(fysioterapia+laser+lausunto)

Mitä hevosfysioterapia on?

Fysioterapia on hevosen kuntouttamista lihas-, nivel ja liikeongelmissa, neurologisissa sairauksissa, ikääntyessä, ennalta ehkäisevästi ja leikkausten yhteydessä. Eläinfysioterapeutit toimivat tiiviissä yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Fysioterapiatutkimuksen perusteella saat tarkan palautteen hevosen liikuntaelimistön kunnosta. Tutkimuksessa arvioidaan mm. lihasepätasapainoa ja liikkeiden epäsymmetriaa. Liikeanalyysin apuna käytetään tarvittaessa videointia. Havaintojen perusteella tehdään fysioterapiasuunnitelma ja asetetaan tavoitteet.

Kun hevosen liikkumisessa on vaikeuksia, fysioterapeutti auttaa selvittämään ongelman aiheuttajan ja palauttamaan liikkeen normaaliksi motoristen harjoitteiden ja hoitojen, mm. hieronnan, mobilisoinnin ja venyttelyjen avulla.Lisäapuna ovat laserterapia ja vesikävelymatolla harjoittelu.

Lue lisää